Zoek
KAMBING KORMA
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 sjatollen
heel fijn - 3 teentjes knoflook
heel fijn - 6 kemirinoten
heel fijn - 450 ml dikke santen - 600 g lamsbout in blokjes - 1 vol t zout - 2 uien in dunne ringen - 1+1/2 t korianderpoeder - 1/2 t komijnpoeder - 1 t gemalen gember - 1/4 t laospoeder - 4 hele kruidnagels - 2 cm pijpkaneel - 3 hele kardemom - laurierblad of van toko salamblad - 1/2 t serehpoeder - 3 e tamarindewater 1/2 t witte
Bereiding
1
Meng sjalot, knoflook en 2 e santen tot gladde pasta(liefs in blender fijn maken).
2
Meng 1/2 t zout, en pasta door vlees en laat voor 30 min. marineren.
3
Laat ui zachtjes fruiten in olie.
4
Voeg er de specerijen aan toe en laat enkele seconden op hoog vuur bakken en voeg het vlees eraan toe en laat 3 min op hoog vuur bakken.
5
Voeg nu de tamarindewater, de andere half t zout en peper erbij.
6
Dek af en laat 15 min. zachtjes sudderen terwijl je zo elk 5 min. het goed doorroeren om aanbranding te voorkomen.
7
Doe nu de rest van de santen erbij en sudder verder tot vlees zacht en gaar.
8
Verwijder de hele specerijen en maak verder op smaak met zout en peper indien nodig.
KAMBING KORMA is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kip korma
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische korma met kokosmelk
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté Kambing met sambal goreng bloemkool
2 uur-
Bekijk recept
Saté kambing 1
0 min
Bekijk recept
Pangang kambing
0 min
Bekijk recept
Sate Kambing
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept