Verhit de olie in een grote braadpan tot deze heet is maar nog niet walmt. Schep de bruine suiker erdoor en laat het mengsel even borrelen. Doe dan de stukken kip erbij. Bewaar de marinade. Bak de kipstukken aan alle kanten bruin en neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roer de marinade, de ketchup en de gevogeltefond door het vet in de pan en leg de stukken kip er weer in. Laat de kip een half uur sudderen onder af en toe roeren. Voeg na een half uur de in reepjes gesneden witte kool erbij en laat dit nog 10 minten sudderen, met deksel op de pan, tot de kip goed gaar is. Leg de kip en de kool op de borden. Schep een timbaaltje wilde en witte rijst ernaast, overgoten met wat van het kipbraadvocht. Garneer de kip met wat selderijblaadjes en leg een paar schijfjes limoen naast kip en rijst.
Gemarineerde Kipschotel 'Trinidad' is een recept van Smulweb.nl