Zoek
PSARI PLAKI (griekse-vis)
6
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg verschillende soorten witte vis gefileerd (kabeljauw/koolvis enz)
citroensap
zout
peper
2 teentjes knoflook
fijn
3 grote uien
fijn
450 g tomaten uit blik
fijngeknipt
150 ml witte wijn
4 e peterselie
fijn
2 e bieslook
fijn
2 tomaten in dikke plakken
olij
Bereiding
1
Vet ovenschaal in met olijfolie en leg vis erin en besprenkel met citroensap en kruid met zout en peper.
2
Fruit ui en knoflook aan in wat olijfolie voor een paar min. tot zacht.
3
Voeg alle ander ingrediënten toe behalve tomaat in plakken.
4
Laat deze saus 20-30 min. pruttelen en proeft af voor smaak met zout en peper.
5
Verdeel de saus over vis.
6
Leg plakken tomaat evenredig verdeeld over vis en besprenkel met genoeg olijfolie.
7
Bak 45 min. bij 200*C.
PSARI PLAKI (griekse-vis) is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Volkoren rijst met vis
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis In De Pan (een Grieks - Psari Plaki)
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Psari Plaki
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vis Spiesjes ( Fish Kebab ) (psari Soublakia)
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Vis Spiesjes ( Fish Kebab ) (psari Soublakia)
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept