Zoek
Ma Po Tau Foe
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 gedroogde Chinese paddestoelen in 300ml water voor 20 min. geweekt(bewaar de water)- 60ml olie - 2 t gezouten zwarte bonen(toko)tien min. geweekt en uitgelekt - 8 e rundergehakt - 3 lenteuitjes in dunne schijfjes - 4 knoflookteentjes
fijn - 30ml sojasaus - 30ml hoisinsaus - 10ml chilisaus - 1 t suiker - 2-3 blokken tahoe in dobbelstenen gesneden - 60ml heldere runderbouillon met vlees - 2 t maizena in 35ml water opgelost - 15ml sesa
Bereiding
1
Verwijderd steeltjes van paddestoelen en snij ze in vieren.
2
Verhit olie in een pan en voeg de zwarte bonen toe.
3
Bak ze al roerend 20 sec.
4
Voeg het gehakt met helft van de uitjes en paddestoelen en laat al roerend 4-5 min. bakken.
5
Voeg de knoflook, 5 e van de paddestoelen-weekwater, sojasaus, hoisinsaus, chilisaus, suiker, tahoe en bouillon erbij.
6
Breng aan kook en laat het geheel 3-4 min. zacht sudderen.
7
Giet maizena-oplossing erbij en de rest van de lenteuitjes en de sesamolie.
8
Laat alles onder voordurend roeren nog even doorkoken tot saus gebonden is.
Ma Po Tau Foe is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Foe yong hai anders
30 min-
Bekijk recept
Tsjoe Hwa Jiong Moen Doe Foe
0-10 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Foe Yong Hay
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Henrike's Foe Yong Hai
0-10 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min-
Bijgerecht
Bekijk recept