Doe de bloem in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje. Leg de boter, suiker, eidooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met een hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg, gerold in plastic folie, 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van circa 30 cm doorsnede en bekleed hiermee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24-26 cm doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem circa 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C. laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met hetzelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de maizena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.