Voorbereiding saus: Snij de paprika?s door midden en gebruik van elke kleur een helft. Snij deze helften in mooie kleine stukjes. De prei, lente ui, ui en halve winterpeen ook in kleine stukjes snijden. Laat de boter langzaam smelten, wanneer deze gaar is, dus niet bruin maar mooi geel, voeg hier de klein gesneden groenten toe en laat deze langzaam gaar worden. Wanneer deze gaar zijn voeg dan de koksroom toe, roer dit goed door. Voeg 4 plakjes cheddarcheese toe. Wanneer deze goed gesmolten is en gemengd met de saus, breng dan de saus op smaak met een eetlepel mosterd, bieslook, oregano en 2 teentjes knoflook. Als laatste voegt u de vers gesneden peterselie toe. De bospeen wassen ( niet raspen) en in repen van ongeveer een halve centimeter snijden. De wortelen voor ? gaar koken in runderbouillon. De kipfilet snijd u in repen van 6~7 millimeter, deze kookt u in stevige bouillon waarin toegevoegd knoflook, oregano en bieslook. Daarna bakt u ze nog heel even tot ze heel licht bruin zijn. Zorg er wel voor dat ze ?soepel? blijven. Wanneer de aardappelen gaar zijn, heel licht pureren, bij voorkeur eigenlijk licht prakken. U moet er wel voor zorgen dat er nog stukjes te herkennen zijn.
Gegratineerde Wortelschotel is een recept van Smulweb.nl