Perzische Lamspot

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Was de aubergine, snijd het in plakjes van 1 cm dik en leg deze in een vergiet, geplaatst in de gootsteen.
  • 2Strooi er wat zout over en laat het vocht 30 min. uitlekken.
  • 3Maak de uien schoon en snijd deze in grove blokken.
  • 4Verwijder het schilletje van de tomaat (plicheren) en snijd deze in blokjes.
  • 5Snijd de dadels overlangs door en verwijder de pit, snijd de dadels in blokjes.
  • 6Verhit in een grote pan 4 el olie en bak hierin de aubergine aan beide kanten goudgeel.
  • 7Neem ze uit de pan.
  • 8Voeg de lamspoulet toe en bak ze goudbruin.
  • 9Bestrooi met peper en zout. 1
  • 0voeg de uien toe samen met ? dl water en sluit de pan. 1
  • 1Stoof het vlees 20 min. voeg dan de aubergine, tomatenblokjes, dadels, citroensap, kaneel en 2 dl water toe. 1
  • 2Breng alles weer aan de kook en sluit de pan met een passende deksel. 1
  • 3Stoof zachtjes 1 uur. 1
  • 4Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan.

Perzische Lamspot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Indische lamspot
0 min
Bekijk recept
Kruidige Lamspot Met Groene Olijven
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamspot Uit De Romertopf
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Perzische rijst met linzen
20 min
Bekijk recept
Perzische Pilav Met Noten En Rozijnen
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete Perzische Ontbijtomelet
0-10 min -
Bekijk recept
Perzische Uiensoep
20-30 min -
Bekijk recept