12 vellen filodeeg wegleggen om te ontdooien oven voorverwarmen op 200 graden Celsius verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook, voeg het gehakt toe. Even samen bakken. Voeg dan toe:kaneel, kruidnagel, komijn, kerrie,klein blikje tomatenpuree, rozijnen.Alles goed roeren! Voeg hierbij 1,5 dl water. Vervolgens het geheel 5 minuten laten pruttelen. Het vocht verdampt hierdoor. Neem de pan van het vuur af en voeg de koriander en peterselie en peper en zout toe. Smelt wat boter en bestrijk er de ovenschaal mee. Bedek de schaal met de helft van het filodeeg, bestrijk de velletjes met boter, en laat deze vooral over de rand van de schaal hangen.Doe nu het gehaktmengsel in de met filodeeg beklede schaal en dek dit mengsel dan af met het filodeeg dat over de rand hing. Weer bestrijken met boter.Het is belangrijk dat al het deeg goed wordt bestreken met boter; tot en met de bovenkant toe.
Verrassend Met Filodeeg is een recept van Smulweb.nl