1 verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en de paprika op middelhoog vuur 5 min. tot de ui glazig is. Voeg de bloem en de knoflook toe en bak ze 1 min mee.
2 Giet de bouillon scheut voor scheut in de pan, voeg de helft van de peterselie toe, de tijm, de ham, de tomaat en de cayennepeper. Breng al roerend aan de kook en draai het vuur laag. Laat afgedekt 10 min. koken. Voeg de okra toe en laat weer afgedekt nogmaals 10 min. zachtjes koken.
3 Doe de gekookte rijst in een metalen zeef. Roer de bevroren garnalen door de soep en zet de zeef met de rijst op de soeppan. Kaat afgedejt 5-8 min. doorwarmen tot zowel de rijst als de garnalen heet zijn en roer de rijst en de soep in die tij 2 keer door.
4 Schep de rijst in voorverwarmde kommen en schep de soep erover. Bestrooi met de resterende peterselie.