Swetschenken Kuchen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de helft van de suiker door het bakmeel. Snijd de koude boter in stukjes en werk deze door het bakmeel. Meng het ei erdoor(verwijder de helft van het eiwit als je alleen een groot ei hebt) samen met de cognac en kneed alles met de handen door elkaar tot een deegbal. Voeg iets meer Bloem toe, als het deeg te plakkerig is. Druk het deeg in de bakvorm. Verspreid het fruitdicht op elkaar bovenop het deeg, en bestooi dit met de overgebleven suiker. Bak de koek 50 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden tot het deeg bruin is en het fruit zacht. De suiker zorgt ervoor dat de sappen uit het fruit in het deeg lopen, hierdoor rijst het deeg een beetje tussen het fruit door.

Swetschenken Kuchen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rubli Kuchen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Rotwein-kuchen
30-60 min -
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Mond-kuchen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Donauwellen-kuchen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept