Deeg van tevoren volgens aanwijzingen op de verpakking laten ontdooien. in pan suiker, 1 dl. water, sinaasappelsiroop en citroensap aan de kook brengen en op laag vuur in ca 5 min. tot siroop laten inkoken. siroop laten afkoelen en vervolgens tot gebruik in koelkast zetten. oven voorverwarmen op ca. 150 gr. celcius of gasovenstand
2. in pannetje boter smelten. walnoten fijnhakken of in keukenmachine malen, vorm bestrijken met beetje gesmolten boter en hierin een velletje deeg leggen. deeg bestrijken met boter en afdekken met volgend laagje deeg en zo doorgaan tot helft van velletjes deeg gebruikt is. deeg bestrijken met gesmolten boter en bestrooien met walnoten en kaneelpoeder. noten afdekken met velletje deeg en bestrijken met boter en zo doorgaan tot alle deeg gebruikt is. baklava met puntig mes ruitvormig insnijden. ca. 25 minuten in midden van oven bakken. oventemperatuur vervolgens naar 225 gr. c. of gasovenstand 5 draaien en nog ca. 10min. bakken. baklava uit oven nemen en direct koude siroop over baklava schenken. laten afkoelen. baklava via ingesneden ruitpatroon in stukjes snijden.