Zoek
EENPANSGERECHT MET RUNDERGEHAKT EN WITLOF
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 g grote geschilde aardappelen
5 e olie
1+1/2 t zout
1/2 t peper
600 g witlof( pan klaar elk loof in lengte in twee verdeeld)
60 g boter
1 vol t aromat
1/2 t nootmuskaat
1/4 t kruidnagel
100 ml warme melk
500 ml kippenbouillon
400 g mager runde gehakt
3 uien fijn
blikje tomaten(450g)
1+1/2 e paprikapoeder
50g
Bereiding
1
Was en droog aardappelen en maak er lange frites van.
2
Droog aardappelen met doek.
3
Verhit olie in een pan en bak frite mooi bruin en bijna gaar(zo 15 - 20 min.)
4
Strooi wat zout erop.
5
Leg witlof in de pan met helf van boter, wat aromat poeder, zout nootmuskaat en kruidnagel en giet het melk erop.
6
Laat met deksel op pan 10 min sudderen. VERDER:
7
Verwarm de rest van de boter, fruit daarin de ui tot glazig en bak dan het gehakt tot kruimelig en gaar.
8
Snij tomaten fijn en voeg toe aan gehakt mengsel.
9
Roer paprikapoeder door de bloem en maak er een papje van met een deel van bouillon en voeg bij gehakt. 1
0
Schenk rest van bouillon door gehakt en proeft smaak en voeg verder zout, aromat en peper eraan toe. OVEN: 1
1
Schep aardappelen in ovenschaal 1
2
Verdeel witlof met kooknat erop en doe gehakt saus erover. 1
3
Zet deksel op pan en laat in 30 - 40 min by 200*C, door en door gaar worden. (aardappelen moet gaar zijn)
EENPANSGERECHT MET RUNDERGEHAKT EN WITLOF is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Eenpansgerecht met gyros
Bekijk recept
Provencaals Eenpansgerecht
20-30 min -
Bekijk recept
Eenpansgerecht van kikkererwten
0 min
Bekijk recept
Eenpansgerecht uit Oostenrijk
0 min
Bekijk recept