Peterselie wassen. Ui en knoflook schillen en in vieren delen. Kikkererwten uit laten lekken en samen met 1 ui, 2/3 knoflook en 1/2 bosje peterselie in de foodprocessor pureren. Het mengsel met zout,peper,paprika,komijn en koriander op smaak brengen. Daarna min. 1 uur afgedekt in de koelkast zetten. De rest van de peterselie fijnhakken. Tomaten wassen en in klein blokjes snijden. Onbespoten citroen wassen en met een citrusrasp de schil raspen. Hierna de citroen uitpersen. Klop citroensap, olijolie, peper en zout tot een dressing. Snipper de overige ui fijn en meng met de tomaten en peterselie door de dressing. Was de muntblaadjes en hak deze met de overige knoflook fijn. Roer samen met de geraspte citroenschil door de joghurt en maak op smaak met zout en peper. Haal het kikkerwtenmengsel uit de koelkast en vorm hiervan kroketjes. Frituur de kroketjes ca. 3 min. in de hete olie. Laat op keukenpapier uitlekken en houd warm. Doe de joghurtdip en het peterselie-tomaat-mengsel in aparte schaaltjes en serveer samen met de warme kroketjes
Kikkererwtkroktetjes Met Joghurtdip is een recept van Smulweb.nl