Doe de reepjes wortel in een vergiet , bestrooi met zout en laat 10 minuten trekken en uitlekken. knijp daarna zorgvuldig uit. Laat de mie uitlekken en snijd in stukken van 5 cm. Spoel de boomoren goed , knijp ze uit en hak ze grof. Vermeng in een grote kom de wortel met de mie, boomoren, ui, sjalot, knoflook, tauge, vissaus, peper en gehakt. Kneed het geheel voorzichtig met de handen. Laat voor de loempia′s het rijstpapier eerst weken. Maak enkele schone theedoeken vochtig met water. Vul een pastei-vorm met water en los er de suiker al roerend in op. Spreid een vochtige doek uit. Dompel per keer 1 papier-rondje in het water en leg dit plat op de doek. Ga zo verder en leg de rondjes los naast elkaar tot de doek vol is. Leg er een vochtige doek boven op en ga weer verder. Laat nog 1 min. liggen of tot het papier soepel is. Vorm per loempia van 2 eetl. vulling aan de onderkant van een rondje een compact rolletje van 3 cm doorsne en 7 cm lang. Vouw de gebogen onderkant eromheen , sla de buitenkant naar binnen en rol het geheel stijf op. Leg met de naad onder op een bakplaat en dek af met huishoud- folie. Herhaal met de rest van de rondjes en vulling. Verhit de frituurpan op 180 C. Laat per keer enkele loempia′s met eetstokjes of keukentang in de olie zakken; laat voldoende tussenruimte. Bak ze geregeld draaiend , in ? 5 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met een dipsaus EET SMAKELIJK!