Maak een marinade van 4 eetlepels gembersiroop, 4 eetlepels chilisaus, 2 eetlepel bruine suiker en 2 eetlepel vissaus. Smeer er de eendenborstfilet mee in en laat het een half uurtje intrekken. Snij ondertussen de paprika in dunne reepjes en hak 1 bolletje gember fijn. Verdeel de waterkers over 4 borden. Leg de eendenborstfilet op de grillplaat vrij hoog in de oven. Zet de oven (als de mogelijk is) op hete lucht verwarming en op de grill en laat de filets snel dichtschroeien. Bedruip ze nog een keer met de marinade en draai ze om. Zorg er voor dat ze van buiten knapperig worden en van binnen niet te droog. Ze zijn binnen een kwartiertje klaar. Snijd de filets in dunne plakjes en leg ze op de salade. Verdeel er de reepjes paprika en gember over en knip er wat kleine ringetjes bosui boven. Verdeel eventueel nog wat marinade over de filets en serveer.
Eendenborstfilet Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl