Kip en gehaktballetjes in ruim water tegen de kook aanbrengen en goed afschuimen. Vuur laag zetten (geen deksel op de pan!) en direct toevoegen: 4 kipbouillonblokjes, serehpoeder, laos, djahe, djinten, kerrie, scheutje ketjap manis, champignons, paprika, de helft van het gesnipperde ui en de helft van de in ringetjes gesneden prei toevoegen, 0,5 theelepel sambal oelek, ander half tot 2 theelepels ketoembar, 2 theelepels koenjit, 1-2 teentjes geperste knoflook, zout en peper naar smaak. Het geheel ca. 1,5 uur op laag vuur laten trekken en af en toe roeren. Kip uitnemen, van vel en botten ontdoen. Kipvlees heel fijn uit elkaar halen met vingers of vork en weer toevoegen aan de soep. Het pannetje met het pakje bereide Honigsoep toevoegen. In koekenpan op hoog vuur de rest van het ui, de prei, de uitgeperste knoflook en een bosje gehakte selderie bakken in de olie en goed om blijven scheppen. Op het laatst de tauge toevoegen en deze knapperig houden. Het geheel aan de soep toevoegen. Eventueel wat uitgelekte vermicelli toevoegen nadat deze eerst goed is geweld.
Don's Orientaalse Kippensoep is een recept van Smulweb.nl