De uien pellen en snipperen. vlees in blokjes snijden en in een braadpan de boter verhitten. De ui ca. 2 minuten zachtjes bakken daarna de knoflook daaroverheen uitpersen. Paprikapoeder erdoor roeren, vlees eraan toevoegen en al omscheppend bruin bakken. Vlees nog ca. 10 minuten zachtjes laten bakken. Intussen de tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend heet water, afspoelen onder koud stromend water en dan ontvellen en in stukken snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. tomaat en paprika en karweizaad door het vlees scheppen De wijn langs de rand van de pan erbij schenken, op smaak brengen met iets zout en peper. Met deksel op de pan het gerecht 2,5 tot 3 uur zachtjes gaar laten stoven. Af en toe goed omscheppen om aanbranden te voorkomen.
Chileense Goulash ( Porkolt ) is een recept van Smulweb.nl