De gare aardappelen tot puree stampen en mengen met de melk en het losgeklopte ei en op smaak brengen. De puree in een spuitzak met grof stervormig mondje scheppen en een pureerand spuiten in een ingevette ovenschaal. De mosselen in de wijn 7 minuten koken. Het kookvocht zeven en bewaren. De mosselen uit de schelpen nemen. De venkelknollen (het groen bewaren) in reepjes snijden en in l/2 l visbouillon 5 minuten koken. Het kookvocht bij het mosselvocht schenken. Van boter, bloem en 3 1/2 dl kookvocht een dikke saus koken. Slagroom, garnalen, mosselen, dille en wat venkelgroen erdoor roeren en de saus op smaak brengen. De saus in de ovenschaal scheppen, de kaas erover strooien, en in het midden van een hete oven van 200?C in 20 minuten goudbruin en door en door heet bakken.
Gegratineerde Mosselschotel is een recept van Smulweb.nl