Spoel de mosselen onder stromend koud water. Neem de exemplaren weg die openstaan of waarvan de schelpen gebroken zijn. Leg de mosselen in een pan. Strooi de uiensnippers erover en schik het kruidenboeket ertussen. Schenk de wijn erover. Leg het deksel op de pan en breng alles snel aan de kook. Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer. Reken op een kooktijd van 7 8 minuten. Wanneer de schelpen zich hebben geopend zijn de mosselen gaar. Neem de pan van de warmtebron. Schenk een beetje (ca. 1 1/2 eetlepel) van het kookvocht door een zeefje in een kommetje. Laat het kookvocht koud worden. Vermeng de mayonaise met het inmiddels koude kookvocht en roer de tuinkruiden, augurken en bosuitjes erdoor. Voeg eventueel wat zout en/of peper en Tabasco toe.
Mosselen In 't Pannetje (2) is een recept van Smulweb.nl