Klassieke Aspergesoep

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de witte asperges en snijd van de groene en de witte asperges de houtachtige uiteinden (ca.2cm) eraf. Snijd de asperrges in schuine stukken en kook ze in een pan met 1 liter water ca. 15 minuten. Haal de aspergekoppen uit de pan en pureer de rest met het kookvocht in de pan. Verkruimel het bouillontablet erboven. Roer de bloem met de crhme franche tot een glad papje en voeg dit al roerend bij de aspergesoep. Voeg de aspergekoppen toe. Breng de soep aan de kook en laat hem ca. 3 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Klassieke Aspergesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep met ham en ei
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept