Hak de kip in stukken van 3 cm. Hak de knoflook fijn. Meng knoflook, sojasaus, sesamolie, chilipoeder, zout en peper en marineer de kip er minstens ? uur in. Week de paddestoelen 30 minuten in 2 dl heet water. Snij de ui in 8 partjes en haal de stukjes uit elkaar. Snij de lente-uitjes in stukjes van 3 cm. Snij het groen in dunne reepjes. Laat de bamboescheuten uitlekken en snij eventueel in plakjes. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Laat de paddestoelen uitlekken en vang het vocht op, eventueel aanvullen tot 1.5 dl. Verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in reepjes. Verhit de olie in de wok. Bak de kip in 10 minuten rondom. Schep ui en paddestoelen erdoor. Voeg het paddestoeloenvocht toe en laat 5 minuten sudderen. Schep de bamboescheuten erdoor en laat 10 minuten sudderen tot de kip gaar is. Schep de lente-uitjes erdoor en sudder nog 2 minuten. Breng op smaak met sojasaus. Strooi de sesamzaadjes en de groene stukjes lente-ui erover.
Dak Busut Jim (Koreaanse Kip Met Lente-ui) is een recept van Smulweb.nl