Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een passende braadpan. Braad het vlees op hoog vuur rondom aan tot het mooi gekleurd is, bestrooi met wat zout en peper en schep op een voorverwarmde schaal die met aluminiumfolie wordt afgedekt. Laat de ui, de gemberwortel, het pepertje, de paprika, de kaneel, het korianderpoeder en het kruidnagelpoeder in het braadvet fruiten tot de ui glazig is. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en doe de abrikozen in de pan. Leg het vlees in de saus en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven. De saus moet tegen de kook blijven, maar mag niet koken, want dan wordt het vlees taai. De pan kan desgewenst ook 30 minuten in een op 180?C voorverwarmde oven worden gezet. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm. Pureer de saus grof met de staafmixer of in de foodprocessor. Klop er de boter door en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Roer het uitgelopen vleesvocht door de saus. Snijd het vlees in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes.
Varkenshaas Met Abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl