Varkenshaas Met Abrikozensaus

6
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een passende braadpan. Braad het vlees op hoog vuur rondom aan tot het mooi gekleurd is, bestrooi met wat zout en peper en schep op een voorverwarmde schaal die met aluminiumfolie wordt afgedekt. Laat de ui, de gemberwortel, het pepertje, de paprika, de kaneel, het korianderpoeder en het kruidnagelpoeder in het braadvet fruiten tot de ui glazig is. Blus af met de bouillon, breng aan de kook en doe de abrikozen in de pan. Leg het vlees in de saus en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten stoven. De saus moet tegen de kook blijven, maar mag niet koken, want dan wordt het vlees taai. De pan kan desgewenst ook 30 minuten in een op 180?C voorverwarmde oven worden gezet. Neem het vlees uit de pan en houd het afgedekt warm. Pureer de saus grof met de staafmixer of in de foodprocessor. Klop er de boter door en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Roer het uitgelopen vleesvocht door de saus. Snijd het vlees in schuine plakken en serveer met de saus. Lekker met rijst en bijvoorbeeld doperwtjes.

Varkenshaas Met Abrikozensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rosbief met zoete zuidvruchtensaus en pompoenstamppot
60 min-
Bekijk recept
Pappardelle met everzwijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Keizerinrijst
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept