Met de rodebonenpasta wordt in dit recept bedoeld mein chiang (Chinese bonenpasta). In plaats van rijstwijn kunt u ook droge sherry gebruiken. Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes. Leg de plakjes vlees tussen twee velletjes plastic folie en klop ze met de deegroller tot flinterdunne lapjes. Kneus de sesamzaadjes in de vijzel of in de keukenmachine. Hak de bosuitjes, de knoflook en de gember fijn. Roer in een kom een marinade van de helft van de sojasaus, het water, tweederde van de suiker, tweederde van de gekneusde sesamzaadjes, de fijngehakte gember en tweederde van de knoflook en wat bosui. Voeg peper naar smaak toe. Schep de plakjes vlees erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast circa 3 uur marineren. Roer in een andere kom de rest van de sojasaus met de sesamolie tot een sausje. Pers de rest van de knoflook erboven uit en roer de bonenpasta met de rest van de suiker, de rijstwijn, wat bosui en de rest van het sesamzaad. Breng dit sausje op smaak met enkele druppels chilisaus. Verwarm de grillplaat of het grill-element in de oven goed voor. Verdeel het sausje over de schaaltjes. Zet bij elk bord een schaaltje saus. Rooster het vlees op de grillplaat in enkele minuten bruin. Of schuif het vlees uitgespreid op een grillplaat circa 10 centimeter onder het hete grill-element. Schep het vlees op een schaal en strooi de rest van de bosui en de korianderblaadjes erover. Serveer het sausje er apart bij.
Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi) is een recept van Smulweb.nl