Kook de eieren hard in ca. 6 min.. Spoel ze koud, pel ze en hak ze in kleine stukjes. Bak de prei in circa 5 minuten in de boter. Voeg zout, peper en slagroom toe en stoof de prei nog 5-10 minuten op hoog vuur totdat het vocht is verdampt. Laat de prei iets afkoelen en in een zeef uitlekken. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 20 x 40 cm. Verdeel 2/3 deel van de prei over de helft van het deeg. Bestrooi de zalm met zout en peper en leg hem op de prei. Verdeel hier de eieren over en dek af met de rest van de prei. Vouw het deeg over de vulling dicht. Druk de deegranden goed op elkaar. Garneer de pastei met de rest van het deeg, plak de garnering met wat water op de pastei. Bestreik de pastei met eidooier en bak hem o p een met bakpapier beklede bakplaat 30-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 220 graden. Serveer de pastei met bieeslookroom.