Kook de aardappelen gaar. Kook de bloemkool gaar en vang het kookvocht op. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak het gehakt rul. Bak de ui en de champignons 5 minuten mee. Roer de stroganoffsaus glad met 1 1/2 dl water en roer de saus met 1 dl creme fraiche door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappels fijn, doe de gare bloemkool erbij en stamp de groenten fijn. Klop 1 dl creme fraiche en een scheutje van het opgevangen kookvocht toe tot de puree smeuig is. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in en schep de helft van de puree erin, verdeel het gehaktmengsel erover en dek het geheel af met de rest van de puree. Strooi de geschaafde amandelen en de geraspte kaas erover. BAk de schotel goudbruin in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bloemkool-gehaktschotel Stroganoff is een recept van Smulweb.nl