Doe twee eetlepels van de olie, de kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peperkorrels in een grote braadpan en zet het vuur middelhoog. Roer goed totdat het kaneelstokje zich ontrolt (1-2 minuten). Voeg de gemalen uienmix toe en 1 theelepel zout en laat de ui zachtjes bruin worden aan de randjes, 10- 15 minuten. Verwijder de kaneel en roer de overgebleven geelwortelpoeder en cayennepeper toe. Voeg dan de tomaten en de tomatenpuree toe en roer nog voor ongeveer 5 minuten. Laat het iets afkoelen en doe dit in de keukenmachine en pureer tot het smeuig geheel is; (de kruidnagel, kardemon enz. wordt dus volledig vermalen)zet de tomatenmix apart. Verhit de rest (1 eetlepel) van de olie in dezelfde pan over een middelmatige hitte, voeg de kip toe en bak al roerende voor 2 (of meer wat ik heb gedaan) minuten. Voeg de yoghurt, (1 eetlepel per keer), en roer iedere keer goed. Laat het vocht even iets indampen. (HEB IK NIET GEDAAN , KAN DE KIP LEKKER IN PRUTTELEN!) Voeg de gepureerde tomatenmix toe en breng aan de kook, roer het water erdoor. Breng weer aan de kook en zet het vuur lager en laat het sudderen (gedeeltelijk bedekt met een deksel) tot de kip gaar is (ongeveer 30 minuten, MAAR IK HEB HET LANGER LATEN STAAN). Roer en schraap de bodem van de pan elke 5- 8 minuten om te voorkomen dat de saus aan de bodem blijft kleven.(IS NIET NODIG ALS JE DE DEKSEL OP DE PAN DOET EN HET DUS NIET IN LAAT DAMPEN, KIJK WEL AF EN TOE). Haal dan de deksel van de pan en laat het nog 5 minuten sudderen om het vocht te verminderen en de saus dikker te laten worden. Roer de koriander en het citroensap erdoor. Proef of er voldoende zout inzit en serveer heet.
Lahori Kipkerrie Met Uien En Tomaten Een Slankrecept! is een recept van Smulweb.nl