Laat in een pan licht gezouten water koken. Leg de asperges hierin en laat terug naar kookpunt komen. Neem de pan van het vuur en laat de afgedekte pan met de asperges 15-20 minuten staan. Klop dan in een kookpot de eierdooiers samen met het citroensap, kookvocht, peper en zout tot een romige massa. Zet de kookpot op een laag vuur zodat deze niet kan koken. Klop de saus tot het volume is verdubbeld. Roer het boterbloemmengsel toe (stukje per stukje), totdat de saus de volgens u gewenste dikte heeft. Kookpot van het vuur en voeg voorzichtig (lepel per lepel) de licht opgekopte room toe. In braadpan boter/olijfolie verhitten en de gerookte zalm licht opbakken (totdat deze van kleur veranderd). Asperges op een bord schikken, de zalm erop en overgieten met de saus.
Asperges Met Gerookte Zalm is een recept van Smulweb.nl