CHINESE TOMATEN-KIPPENSOEP

4
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng het water aan de kook. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snij de ui in vier stukken. Snij de tenen knoflook in tweeen. Snij de kipfilet in stukjes. Doe de ui, knoflook, bouillonblokjes en de in stukjes gesneden kipfilet in het kokende water. Laat het water weer opkoken en zet daarna het vuur zacht. Laat alles 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.(deksel schuin op de pan). Dan haal je met een schuimspaan de ui en de knoflook weer uit de pan.Deze kun je weggooien. Voeg dan het tomatensap toe en roer goed door. Roer dan in een kom de ketjap, suiker, azijn, sambal, djahe en sereh goed door elkaar. Doe het mengsel bij de soep en roer het geheel even door. zet vuur hoog. Breng de soep weer aan de kook. Roer dan de 2 eetlepels maizena in een koffiekopje met heet water, goed door elkaar. Bind met dit papje de soep. goed doorroeren. Nu kan de tauge en de eiermie erbij. ook weer goed blijven roeren. Als alles weer kookt zet je het vuur weer laag en leg je de deksel schuin op de pan. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. SMAKELIJK

CHINESE TOMATEN-KIPPENSOEP is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept