1 Uien schillen en zo fijn mogelijk snijden. In de olijfolie aanbakken en daarna het gehakt erbij doen, samen met de bouillonblokjes, peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en laurier. Vervolgens de tomatenpuree of ketchup erbij en rustig laten indikken.
2 Spilts de 5 eieren. Het eigeel leg je apart voor de bechamelsaus. De eiwitten worden stijfgeklopt en door het gehaktmengsel gespateld.
3 Groot (Grieks) bakblik helemaal met olijfolie insmeren en de bodem bedekken met plakken aardappel. Strooi hierover wat paneermeel en zout. Vervolgens een laag aubergines, dan een laag gehakt, dan weer aubergines: net zolang tot alles op is. Over de bovenste laag weer wat paneermeel.
4 Verwarm de over voor op 250 graden.
5 Bechamelsaus: Smelt in een grote pan de boter en voeg er het meel aan toe tot er een papje ontstaat. Voeg in kleine beetjes, onder voortdurend roeren de melk toe, samen met het bouillonblokje en eventueel wat peper. Roer net zo lang tot er een dikke homogene massa is ontstaan zonder klonten (dit gaat heel goed met de mixer, met de pan op het vuur). Zet het vuur uit en roer er vervolgens de geraspte kaas doorheen. Daarna de 5 eigelen.
6 Giet de bechamelsaus over de moussaka, bedek alles goed en bestrooi hem met paneelmeer en wat klontjes boter.
7 Zet de moussaka in de oven en laat hem 3 kwartier staan. Als de bechamelsaus te donker wordt, leg er dan een laag aluminiumfolie overheen, met de glimmende kant naar onder.