Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en laat dit na het koken nog circa 10 minuten afgedekt staan. Meng rijstazijn, suiker en ? theelepel zout. Laat de rijst iets afkoelen en roer het azijnmengsel erdoor. Laat de rijst verder afkoelen. De rijst laat zich het makkelijkst verwerken op kamertemperatuur. Vulling van de sushirolletjes (maki-sushi): snij de komkommer in lange repen van ? x ? cm. Klop de eieren los met zout en peper en bak een dikke omelet. Laat de omelet afkoelen en snij deze in repen. Rooster de noribladjes heel licht boven de gasvlam. Maak de 4 a 6 maki-sushirolletjes op de volgende manier: Bevochtig de makisu (bamboematje) iets en leg er een noriblaadje op. Strijk er een dun laagje rijst op. Leg op het midden van de rijst een reepje komkommer en een reepje omelet. Roer het wasabipoeder met een beetje water smeuig en strijk de pasta op de komkommer en de omelet. Pak het bamboematje aan een kant op en rol de nori met de rijst om de komkommer en de omelet. Druk het geheel goed aan. Snij de zijkanten van de sushi mooi bij en snij de sushi in 5 of 6 stukken. Vul op dezelfde manier de andere noriblaadjes. Van de overige rijst en vis maakt u nigri-sushi op de volgende manier: Bevochtig beide handen met wat azijnwater, neem rijst in een handpalm en vorm met behulp van de vingers van de andere hand een ovaal van circa 5 x 2 cm Strijk wat wasabi op de rijst. Leg hierover een plakje vis of een garnaal. Maak op dezelfde manier de andere sushis.