Appels schillen, in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen. Rozijnen, amandelen, suiker en paneermeel toevoegen, goed mengen. De abrikozenjam en rum toevoegen, nogmaals goed roeren. Bladerdeeg uitrollen, de zijkanten met elkaar verbinden, zodat een groot vlak ontstaat. Belangrijk is dat er geen gaten in het deeg zijn! De vulling in een langwerpige strook op het deeg leggen. De zijkanten van het deeg met eiwit bestrijken (zodat het goed blijft plakken), en het deeg dichtmaken, zodat er zich een gesloten rol vormt. De strudel kan met deegresten versierd worden. Het bladerdeeg met een mengsel van eigeel en melk bestrijken. De strudel moet in de oven todat het een goudgele kleur heeft gekregen. Pas bij het oppakken van de strudel op dat hij niet breekt. Het beste gaat het met bakpapier, waarbij de strudel zo van het papier afgeschoven kan worden.
Oostenrijk- Apfelstrudel is een recept van Smulweb.nl