Truffeltaart

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klem een stuk bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm, zodat de bodem bedekt is. Vermorzel de bastognekoeken (met een deegroller of in een keukenmachine). Smelt de boter (niet te heet) en roer die door de kruim. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk glad, druk aan en zet het even (15 min) in de vriezer. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker. Breek de chocola in stukjes en smelt deze niet te heet (magnetron of au bain marie) tot een dikke lauwe saus. Giet de gesmolten chocola al kloppend met de mixer, in 1 keer snel bij de slagroom. Klop door tot alles vermengd is. Klop dan pas de likeru erdoor, en giet het mengsel in de vorm. Laat de hele nacht in de koelkast opstijven. Zeer er een laagje cacao over!

Truffeltaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-truffeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade Truffeltaart
20-30 min -
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
0 min
Bekijk recept

Chocolade-truffeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade Truffeltaart
20-30 min -
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
0 min
Bekijk recept