KIP AANBRADENKruid de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip hierin op middelhoog vuur rondom bruin. Let op: als het te hard gaat, wordt de kip sneller droogVOCHT TOEVOEGENVoeg 1 dl warme bouillon toe, leg het deksel op de pan en laat de kip op het laagste vuur in +/- 10 min gaarstovenGRUYERESAUS MAKENVerwarm de oven voor op 220 graden. Neem de kip uit de pan en leg deze in de ovenschaal. Voeg de rest van de bouillon toe aan het vocht in de braadpan en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur uit, roer er 100 g gruyere kaas door en laat de kaas in de saus smelten. Breng de saus op smaak met peper en evt. iets zout en schenk het over de kipstukjes in de ovenschotelIN DE OVENStrooi de rest van de gruyere over de kip en zet de schotel in het midden van de oven. Bak het gerecht in +/- 15 min. mooi goudbruin