Zeeuwse Mosselsoep

5
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 2 l water met ui, prei, peterselie- en bladselderiestelen en zout naar smaak aan de kook. Kook hierin de mosselen ca. 10 minuten tot ze gaar en opengesprongen zijn. Zeef de bouillon evt. door een natgemaakte doek en verwijder de groente en kruiden. Neem de mosselen uit de schelpen en snijd ze in stukjes.Bereid de rijstsoep volgens de gebruiksaanwijzing met alle bouillon.Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui, prei, knolselderij, wortel, gemberpoeder en laos in ca. 10 minuten bijna gaar. Voeg dit groentemengsel en de mosselen aan de soep toe en breng deze op smaak met zout, peper en ketjap. Strooi er peterselie of bladselderie over.

Zeeuwse Mosselsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept