Was de mosselen in koud water, (gooi geopende mosselen weg) en doe ze in een (grote) pan met de wijn en de mosselgroenten. Kook de mosselen. Ze zijn gaar als alle schelpen zich hebben geopend. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan. Pak een mossel op en breek er een schelphelft af. Gooi die weg. Leg de schelphelft met de mossel op het aanrecht naast elkaar. Zet de oven aan op 200 graden. Vul de schelp met een flintertje kruidenboter en duw met duim en wijsvinger een klontje geraspte kaas naast de mossel. Bekleed een grote ovenvaste schaal met alu-folie en strooi het zout erin. Druk de mosselschelpen dicht naast elkaar in het zout. Vul een tweede schaal. Dit kun je allemaal al ′s middags doen! Zet als je bijna aan tafel gaat de schalen in de oven (ca. 5-8 minuten). Als de kruidenboter borrelt en de kaas is gesmolten zijn de mosselen klaar om gegeten te worden. En je gasten (en jijzelf) gaan echt genieten!
Gegratineerde Mosselen is een recept van Smulweb.nl