Lamsfilet Met Sinaasappel

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een stukje schil af van 5 cm. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf haar door een zeef. Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in 4 minuten bruin en van binnen rose. Bestrooi ze met zout en peper. Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze met aluminiumfolie af en houd ze warm.Roer de gepureerde saus en de creme fraiche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op 2 warme borden, schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Lamsfilet Met Sinaasappel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsvlees-komkommerspies
20 min Bijgerecht
Bekijk recept