Stoofperen

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de schoongemaakte peren in een grote pan en was ze met koud water. Voeg de bosbessenap toe, de vanillesuker en de kaneelstokjes. Voeg water toe totdat de peren onder staan en breng de peren aan de kook. Temper het vuur (of de kookplaat) als ze koken en laat de peren op een zacht vuurtje stoven. Na circa 2 uur kleuren de peertjes langzaam rood. Als de peertjes zacht zijn, verwijder ze uit de pan met een schuimspaan en kook het vocht langzaam in. Bind de saus enigszins met bindmiddel. Breng de peren terug in de pan en laat langzaam opwarmen. Voeg vlak voor het serveren een scheut rode port toe.

Stoofperen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept