Kaneel Ijs

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kaneelijs Ingredienten 3 dl room, 2 eidooiers, 70 g suiker, 1 theelepel kaneel De room in een pan gieten en aan de kook brengen. De eidooiers met de suiker met een garde schuimig en dik roeren. De room die net kookt, al roerend voorzichtig door het ei-suikermengsel roeren en alles terug doen in de pan. De massa al roerende verwarmen totdat het langzamerhand zo dik wordt als een dikgebonden saus. Het mag niet koken! Het mengsel van het vuur halen en de kaneelpoeder er door roeren. De kaneelvla af laten koelen en roerend in een ijsbakje overbrengen,afsluiten met aluminiumfolie of plasticfolie en in de vriezer in laten vriezen. Mooier wordt het ijs als het in een ijsmachine tot kaneelijs wordt gedraaid.

Kaneel Ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept