De broodmix met 75 gr. suiker, 75 gr. gesmolten boter en 3 dl. melk tot een soepel, elastisch deeg kneden en 40 min. onder een vochtige doek op een warme plaats laten rijzen. De paprijst gaarkoken in 1 l. melk. Het custardpoeder met de rest van de melk losroeren en de paprijst hiermee binden. Er 75 gr. suiker, de rest van de boter en de vanillesuiker bijroeren en de rijste-pap laten afkoelen. Het brooddeeg doorkneden en uitrollen tot een rechthoekige lap ter grootte van de bakplaat. De bakplaat invetten en het deeg erop leggen. De eieren scheiden en de eidooiers met de rest van de suiker en de zure room losroeren. De eiwitten stijfkloppen en door het zure-roommengsel scheppen. De rijstpudding gelijkmatig over het deeg verdelen. Daarover de rozijnen strooien en met het roommengsel gladstrijken. De plaattaart in 50 min. in een oven van 175 graden goudbruin en gaar bakken.
Nederland:Rijst-plaattaart is een recept van Smulweb.nl