Laat de boter op laag vuur uitbruisen, maar niet kleuren! Voeg de bloem er aan toe en roer dit tot het geheel los begint te laten van de bodem. Deze roux laten afkoelen en daarna met de hete bouillon gladroeren tot een dikke massa. Laat dit even doorkoken. Voeg nu de kaas en de selderij toe en breng op smaak met peper en zout. De massa in een met water bevochtigde schaal gieten en goed laten opstijven in de koelkast (ongeveer 30 minuten). Nu kunt u er cilindervormige, ronde of rechthoekige vormen van maken. Deze door paneermeel rollen en weer laten opstijven. Vervolgens door het losgeklopt eiwit halen en weer in de paneermeel wentelen. De vormen moeten goed aan alle kanten zijn bedekt met paneermeel, anders bakken ze open. Ca. 2 uur in de koelkast laten opstijven voordat u ze gaat frituren. Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie op 195?C. in 3 tot 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met bijv. Zaanse mosterd.
Kaaskroketten Of Bitterballen is een recept van Smulweb.nl