Tajine Van Lamsvlees Met Pruimen (marokkaans) 6 Pers.

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng olie, ui, knoflook, lamsvlees, peterselie, peper en specerijen in een grote braadpan. Voeg het weeknat van de pruimen toe en vul dit aan met water tot het vlees net onderstaat. Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en laat alles 1 uur zacht koken, tot het vlees bijna gaar is. Voeg pruimen, kaneel en zout toe en laat het geheel nog 30 minuten zacht koken. Voeg oranjebloesemwater en honing naar smaak toe en kook het geheel nog een paar minuten. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en pijnboompitten of amandelen.

Tajine Van Lamsvlees Met Pruimen (marokkaans) 6 Pers. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Yoghurt-avocadodip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept