Doe de couscous in een kom en roer er 1 deciliter water en de olijfolie door. Laat de couscous 30 minuten wellen. Schil de wortelen en koolrabi en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Doe de groenten in de onderste pan van een coussiere, een rijststomer of een grote pan. Voeg de visfond met zout en peper naar smaak en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook. Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep. Leg het deksel erop en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl de couscous gaar wordt in de hete stoom. Snijd de vis in repen. Schil de appels en snijd deze in schijfjes. Schep de vis en appel door de soep en laat het geheel in nog ca. 10 minuten gaar worden. Schep de couscous op een schaal. Kook het vocht van de vissoep nog wat in en schep de vis en groenten met de saus over de couscous.