1 Spoel de roodbaarsfilet onder koud water en dep de stukken vis droog. Bestrijk de filets met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olijfolie en laat ze 5 min. liggen
2 Verwarm de grill op de hoogste stand en bekleed een bakplaat met alufolie
3 Breng in een pan 3 dl water aan de kook en roer de couscous erdoor. lat de couscous van het vuur af 3-4 min. wellen
4 Laat de paprika`s uitlekken en snij ze in repen
5 Leg de roodbaarsfilets met de donkere kant naar boven naast elkaar op de bakplaat en schuif ze ca. 10 cm onder de hete grill. Rooster de filets in ca 2 min. lichtbruin en net gaar
6 Schep 2 eetlepels olijfolie, de gsnipperde ui, de peterselie en de munt door de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe
7 Schep de couscous in het midden op 4 borden, leg de gegrillde roodbaarsfilet erop en maak op smaak met peper en zout. Leg de repen paprika rond de couscous
Gegrillde Roodbaarsfilet Met Kruidige Couscous is een recept van Smulweb.nl