Breng ruim water aan de kook in het onderste gedeelte van de couscoussiere. Doe 250 g couscous in een ruime plastic bak (zoals een afwasteiltje) en besprenkel met 1 dl warm water. Wrijf de korreltjes tussen je handpalmen los. Schep de couscous daarna in het bovenste gedeelte van de couscouspan en laat op hoog vuur met deksel erop 10 minuten stomen. Schep de couscous weer uit de pan in de plastic bak, laat iets afkoelen en schep om. Besprenkel weer met een 1 dl water en wrijf de korreltjes weer los en roer er klontjes boter door. Herhaal deze werkwijze nogmaals, de couscous is nu twee keer gestoomd. Roer 1 el boter door de couscous en wrijf de korreltjes weer los. Schep de couscous nu voor de laatste maal terug in het bovenste deel van de pan en laat op hoog vuur met de deksel erop nog 10 min. stomen. Schep de couscous in een schaal en roer voor de laatste keer los.
Couscous Met Boswortelen En Kikkererwten is een recept van Smulweb.nl