Couscous Met Boswortelen En Kikkererwten

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng ruim water aan de kook in het onderste gedeelte van de couscoussiere. Doe 250 g couscous in een ruime plastic bak (zoals een afwasteiltje) en besprenkel met 1 dl warm water. Wrijf de korreltjes tussen je handpalmen los. Schep de couscous daarna in het bovenste gedeelte van de couscouspan en laat op hoog vuur met deksel erop 10 minuten stomen. Schep de couscous weer uit de pan in de plastic bak, laat iets afkoelen en schep om. Besprenkel weer met een 1 dl water en wrijf de korreltjes weer los en roer er klontjes boter door. Herhaal deze werkwijze nogmaals, de couscous is nu twee keer gestoomd. Roer 1 el boter door de couscous en wrijf de korreltjes weer los. Schep de couscous nu voor de laatste maal terug in het bovenste deel van de pan en laat op hoog vuur met de deksel erop nog 10 min. stomen. Schep de couscous in een schaal en roer voor de laatste keer los.

Couscous Met Boswortelen En Kikkererwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept