In de melk de bakkersgist laten verdunnen en enkele momenten laten berusten. Meng in een grote kom de suiker, meel, sesamzaadjes en anijszaad. Voeg de melkmengsel en de oranjebloesemwater toe. De olie en de boter toevoegen en kneed van het geheel een sterk deeg (goed door elkaar kneden). Maak van het stevige deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn. Maak van de bollen platte ronden van ongeveer 1 cm dikte. Zet het weg op een warme plaats op servetten. Bedek het met keukenpapier of een theedoek. Ongeveer 2 uur laten rijzen en er dan met een prikker gaten in prikken. Klop de eierdooier schuimig en bestrijk de platte broodjes ermee en bestrooi er enkele sesamzaadjes eroverheen. Zet de broodjes in een voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
Sesambroodjes Met Anijs is een recept van Smulweb.nl