Marokkaanse Dip

6
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het knoflookteentje pellen, de kruiden wassen en grof hakken. De kikkererwten in een vergiet goed laten uitlekken en samen met het citroensap, de olie, wat zout, de chillisaus, de kruiden en de knoflook pureren. De dip in een schaaltje doen en in de koelkast zetten. Intussen de groente voorbereiden. De wortels schrappen en in de lengte in reepjes snijden. De broccoli in roosjes verdelen en kort blancheren. De tomaten wassen. De paprika`s schoonmaken en in de lengte in reepjes snijden. Het schaaltje met de dip in het midden op een grote schaal zetten. De groente eromheen schikken. Het Turks brood en de tortillachips erbij serveren. Direct opdienenVariatie Deze dip is ook lekker als broodbeleg. Meng hiervoor een halve in blokjes gesneden tomaat door de dip. Beleg het brood met een paar plakjes komkommer en besmeer deze met zoveel dipsaus als u lekker vindt.

Marokkaanse Dip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwtendip met sesamzaad
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept