Hummus Bi Tahina

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Als je zelf de kikkererwten hebt geweekt, laat ze daarna uitlekken en kook ze in ongeveer 1 uur gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine tot een puree. Voeg de resterende ingredienten toe met wat kookvocht, of met water- zoveel dat er een zachtromige pasta ontstaat. Maak deze op smaak af met wat extra citroensap, knoflook of zout. Garneer het met wat chilipoeder en/of komijn, takjes peterselie. Doe het tenslotte op een platte schaal en dien het op met Arabisch brood.

Hummus Bi Tahina is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)
40 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tahinakoekjes & Arabische noga: chocoladevijgennoga en vijgenamandelnoga
30 min-
Bekijk recept
Pita sabih met amba & zhug
2 uur-
Bekijk recept
Arabische bloemkoolsoep en bloemkoolcouscous met pijnboompitjes
30 min-
Bekijk recept

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept