Laat het fillodeeg ontdooien. Breng in een pan 3 dl water met een bouillontablet aan de kook. Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Pel en rasp de ui. Knip de kruiden in een kopje fijn. Snijd de kipfilets in stukjes. Schep in een pan kipstukjes met geraspte ui, knoflookpuree, kruiden, saffraan, 1 theelepel kaneelpoeder, gemberpoeder, zout, peper en de helft van de gesmolten boter door elkaar. Voeg de bouillon toe, breng het aan de kook en laat de kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden. Rooster in een droge koekepan de amandelen goudbruin. Laat het afkoelen en maal het fijn in een keukenmachine. Meng de poedersuiker en de rest van de kaneelpoeder erdoor. Bestrijk een taartvorm met gesmolten boter. Leg 3 vellen fillodeeg erin en bestrijk elk vel met boter. Strooi 1/3 deel van het amandelmengsel over de bodem. Neem met een schuimspaan de stukjes kip uit het kookvocht, laat het uitlekken en schep het op een bord. Laat het stoofvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken. Roer de citroensap erdoor. Klop in een kom de eieren los en voeg al kloppend het stoofvocht toe. Blijf roeren tot de eieren stollen en een soort roerei ontstaat. Schep de helft van het eimengsel in de deegbodem. Verdeel hier de stukjes kip en de rest van het ei over. Vouw de overlappende velletjes deeg over de vulling. Leg de rest van de velletjes deeg erop en bestrijk het met boter. Strooi de rest van het amandelmengsel erover en maak met een mes een ruitjespatroon erin. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Bak de pastei ca. 25 minuten. Laat het dan afkoelen tot lauwwarm, haal hem voorzichtig uit de vorm en serveer hem op een schaal.
Japie Krekel's Marokkaanse Kippenpastei is een recept van Smulweb.nl