Harira (2)

4
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlees in blokjes snijden. UI pellen en snipperen. Koriander en selderijblad grof hakken. Linzen wassen. In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Ui 1 min. meebakken. Paprikapoeder, t 1l peper, saffraan, tomatenpuree en helft van verse kruiden door vlees scheppen. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Tomatenblokjes, linzen en 1 1/2 l water toevoegen. Soep aan de kook brengen en dan op laag vuur ca. 1 1/2 uur zachtjes laten koken. Aan einde van kooktijd vermicelli door soep roeren. In kom bloem glad roeren met 2 dl water en papje door soep roeren. Soep nog 5 min. laten binden en pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen, bestrooien met achtergehouden kruiden. Citroen in partjes snijden en bij soep serveren.

Harira (2) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept
Ramadanrecept Harira
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept