Bonentajine

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de bruine bonen 12 uur weken in een beetje koud water. Snijd het vlees in stukken van 5 cm. Ontpit de olijven en hak de knoflook fijn. Laat de saffraan enkele minuten oplossen in 4 el water. Doe de olie in een grote pan en doe het vlees, de kurkuma, knoflook, gember en een beetje zout in de olie. Laat het onder voortdurend roeren in 10 minuten braden. Voeg de bonen toe en bedek dit mengsel met 5 cm water. Voeg de saffraan toe en laat het gerecht dan 90 minuten sudderen. Af en toe roeren. Voeg de citroenschil, de olijven en paprika toe en laat het enkele minuten inkoken. Doe het gerecht in een tajine.

Bonentajine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker